Verdenscup triatlon rundt Vågen - i 3D

Det legges til rette for fart og tekniske partier i løypen som skal bli Bergens eget verdenscup arrangement. Alt ligger til rette for at Bergenserne og alle triatlon interesserte i Norge skal bli stolte av byen og norsk triatlon.

Verdenscup løypetrasé

Når vi inviterer til verdenscup i Bergen må vi gi deltakerne noe å bryne seg på. Det er viktig at en løype er spennende for utøverne samtidig som den skal være underholdende for publikum. Det synes vi at vi har klart å få til i Bergen. Løypen har utgangspunkt i Geir Iden´s tanke om en trasé som vil by på tekniske partier og fart, i sentrum av Bergen.

Starten går fra en flytebrygge innerst i Vågen ved Torgutstikkeren. De svømmer en rundløype på 750 meter før det er opp til nydelige blå tepper i veien på Bryggen. Så er det i gang med sykkeldelen som tar de ut på Torget og inn på Strandkaien. Nå er det fullt driv ut til Akvariet der de blir møtt av pigviner og yrende folkeliv når de skal posisjonere seg i Nordnesbakken.

På vei tilbake til Bryggen skal deltakerne ned Tollbodallmenningen (noen synes det er litt dårlig gjort med de svingene der) der det stilles krav til tekniske ferdigheter og konsentrasjon. Så er det ned i Strandgaten som følges hele veien, gjennom gågaten, og til Torgallmenningen der de svinger til venstre ut på Torget. Med hoiende bergensere er det over torget, opp Vetrlidsallmeningen og inn til venstre i Rosenkransgate, ned ved Nikolaikirkeallmenningen og ut på Bryggen til tusenvis av heiende publikummere. Nå er det flatt og alt ligger til rette for god fart ut til vending ved Bontelabo. Tilbake på de blå teppene skal de sette fra seg sykkelen og ta på seg løpeskoene, etter å ha syklet 4 x 5 km.

Løpingen går i samme trasé som syklingen, men de vender tidligere. På kartet viser den grønne linjen løpetrasé og den blå sykkeltrasé.

Løypene inviterer til god underholdning for publikum og tekniske og raske løyper for deltakerne. Så alt ligger til rette for at Bergen skal få et nytt idrettsarrangement som inviterer til en folkefest bare bergenserne kan lage.

Se under for et interaktivt kart over traseen:

Fløyen Opp
24. august 2022
Fløyen Opp torsdag 25. august
Fløyen Opp er en steinhard og morsom utfordring for alle syklister. Ikonisk tempoetappe under sykkel-VM og en utfordring for alle som har lyst til å prøve seg på en bergensk klassiker. Konkurransen starter klokken 18:00 fra Fløibanestasjonen i sentrum.
Flyen Opp sykkel torsdag 25. august
24. august 2022
Program Eviny World Triathlon Cup Bergen 2022
Det er ulike arrangementer denne uken. Sykkelrittet Fløyen Opp torsdag, BarneTri, konferanse og mottagelse lørdag før finalen med triatlonkonkurranser hele søndagen.
Verdens beste triatlonlag
21. juli 2022
Endelig på hjemmebane
Verdens beste triatleter samles i Bergen med de norske stjernene i spissen. Endelig på hjemmebane, men ingenting er avgjort på forhånd når det er sprint i Vågen, Bryggen og sentrum av byen. For det er helt åpent og mange som kan vinne. Foto: Mikal Iden
Barn klare for å prøve under Os Triatlon
21. juli 2022
BarneTri på Festplassen
Triatlonfest for de yngste på Festplassen dagen før verdens beste stuper ut fra startbryggen i Vågen. En inngang til sporten med lek og moro og helt sikkert alvor for noen som liker å komme i mål så fort som mulig.
Frivillig i aksjon
1. februar 2022
Bli med på å lage triatlonfest i Bergen
For at verdens beste triatlonutøvere kan stille til start i Vågen den 28. august trenger vi hjelp av 250 - 300 frivillige. Vi i Bergen Triathlon Events ønsker at dette skal bli en folkefest bare bergenserne kan lage. Men da trenger vi hjelp av deg!