Endelig på hjemmebane

Verdens beste triatleter samles i Bergen med de norske stjernene i spissen. Endelig på hjemmebane, men ingenting er avgjort på forhånd når det er sprint i Vågen, Bryggen og sentrum av byen. For det er helt åpent og mange som kan vinne. Foto: Mikal Iden

Verdens beste triatlonlag

De norske bragdene i triatlon de siste årene har plassert Bergen på kartet som opphavet til en ny æra i norsk idrett. Nå kan de endelig vise seg frem på hjemmebane, og da passer ingenting bedre enn å svømme i Vågen, sykle og løpe langs Bryggen og sentrum av byen. Selv med tre av de beste i verden i herreklassen vil konkurransen bli helt åpen, og kanskje vil det siste stjerneskuddet på stammen, Vetle Bergsvik Thorn, overraske og ta et nytt steg mot toppen. Jentene på laget nærmer seg også de aller beste, og med konkurransene kan etablere Bergen som en ikonisk arena for triatlon. Ikke minst fordi ingen by har et publikum som Bergen der de vet å samles når deres egne aller største stjerner for første gang skal skape idrettsfest på hjemmebane.

Fløyen Opp
24. august 2022
Fløyen Opp torsdag 25. august
Fløyen Opp er en steinhard og morsom utfordring for alle syklister. Ikonisk tempoetappe under sykkel-VM og en utfordring for alle som har lyst til å prøve seg på en bergensk klassiker. Konkurransen starter klokken 18:00 fra Fløibanestasjonen i sentrum.
Flyen Opp sykkel torsdag 25. august
24. august 2022
Program Eviny World Triathlon Cup Bergen 2022
Det er ulike arrangementer denne uken. Sykkelrittet Fløyen Opp torsdag, BarneTri, konferanse og mottagelse lørdag før finalen med triatlonkonkurranser hele søndagen.
Barn klare for å prøve under Os Triatlon
21. juli 2022
BarneTri på Festplassen
Triatlonfest for de yngste på Festplassen dagen før verdens beste stuper ut fra startbryggen i Vågen. En inngang til sporten med lek og moro og helt sikkert alvor for noen som liker å komme i mål så fort som mulig.
Frivillig i aksjon
1. februar 2022
Bli med på å lage triatlonfest i Bergen
For at verdens beste triatlonutøvere kan stille til start i Vågen den 28. august trenger vi hjelp av 250 - 300 frivillige. Vi i Bergen Triathlon Events ønsker at dette skal bli en folkefest bare bergenserne kan lage. Men da trenger vi hjelp av deg!
Verdenscup løypetrasé
30. januar 2022
Verdenscup triatlon rundt Vågen - i 3D
Det legges til rette for fart og tekniske partier i løypen som skal bli Bergens eget verdenscup arrangement. Alt ligger til rette for at Bergenserne og alle triatlon interesserte i Norge skal bli stolte av byen og norsk triatlon.